Konst och skaparglädje i Luleå

Konst och skaparglädje i Luleå

Hej på er alla färgglada människor

Om jag fick välja en sak som gav mig mest energi och kreativ inspiration så är det nog konst. Både att skapa själv och att kolla på andras konst. Det finns ett galleri här i Luleå som jag brukar besöka med jämna mellanrum för att titta när de har nya utställningar av olika konstnärer. Jag själv målar och skapar mest för att det ger mig avkoppling, men kanske man får för sig att satsa lite mer någon gång i framtiden.

Emellanåt anmäler jag mig och går på någon målarkurs för att få lära mig nya tekniker men också för att liksom få schemalagd tid att skapa. Det är liksom något meditativt för mig. I perioder så målar jag mycket och avsätter tid för det men sen kan jag komma in i perioder när liksom resten av livet bara tar så mycket plats och rullar på så fort att jag tappar bort skapandet. Då brukar jag känna det inombords och om jag då märker att jag liksom behöver hjälp att komma igång igen så anmäler jag mig på en kurs. Men ibland räcker det gott och väl att bara avsätta tid i kalendern.

?Precis som vissa människor bokar in sig på träningspass så bokar jag in tid för att skapa. Just nu så är det en utställning på galleriet i Luleå som är väldigt spännande. Det är egentligen inte alls min stil, men på något sätt fångade den mig ändå och jag kände mig inspirerad. Det är just det som är så härligt med konst, att det är så oberäkneligt. Man vet aldrig riktigt innan vad det ska väcka för känslor. Och när man minst anar det så kommer den där härliga känslan av att man själv bara vill gå in i sin skaparbubbla. Ikväll har jag avsatt tid att sätta mig och måla så det ser jag fram emot. Hoppas ni har en underbar dag!


Kommentarer är stängda.